Sociaaljuridische ondersteuning aan de VUB

Sociaaljuridisch advies op maat
Als student wil je in de best mogelijke omstandigheden studeren en zo je diploma halen. Om dit mogelijk te maken, kan je bij Studentenstatuut & studiefinanciering terecht voor informatie en advies op maat.

Sociaaljuridische dienstverlening
Heb je vragen over kinderbijslag, belastingen, onderhoudsplicht, je studie stopzetten of andere aspecten van je studentenstatuut? Raadpleeg dan zeker www.centenvoorstudenten.be. Deze website geeft je basisinformatie over de belangrijkste sociaaljuridische thema’s waarmee je als student in aanraking kan komen. Indien bepaalde informatie niet duidelijk is of je hebt bijkomende vragen, kom dan zeker langs bij een collega van Studentenstatuut & studiefinanciering voor meer informatie en/of advies.

Een luisterend oor bij studentenzorgen
Ook bij persoonlijke of familiale problemen (bv. conflict met je ouders) en praktische of administratieve problemen (bv. problemen met de uitbetaling van je kinderbijslag), ben je welkom bij Studentenstatuut & studiefinanciering. Samen bekijken we je situatie en zoeken we naar een oplossing. Indien nodig word je naar een geschikte dienst binnen of buiten de universiteit doorverwezen.

Daarnaast kan je ook bij de studentenpsychologen terecht. Met hen kan je in vertrouwen praten over wat moeilijk loopt tijdens je studies. Met oog voor je studierendement zoekt de studentenpsycholoog samen met jou uit wat je nodig hebt om je (terug) goed in je vel te voelen.

Eerstelijns rechtshulp
Bij CAW Brussel kan je terecht voor juridische informatie en een oriënterend juridisch advies in verband met echtscheiding, familierecht, huurwetgeving, strafrecht, arbeidsrecht enz. je kan er ook terecht voor persoonlijke vragen en problemen en/of relatie- en gezinsproblemen.