Brussels Universities Cyclocross op 6 januari

Sportliefhebbers hadden het vast al gehoord. Op zondag 6 januari vindt er met de ‘Brussels Universities Cyclocross’ een primeur plaats op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus: een professionele veldrit in het kader van de DVV Verzekeringen Trofee. Het wordt dus geen doorsnee winterse januarizondag in Etterbeek. We nemen maximale maatregelen om eventuele hinder voor studenten te beperken.

Als VUB staan we natuurlijk altijd open voor een ‘out of the box’ idee. Een veldrit op de campus was iets waar onze sportrichtingen al jaren reikhalzend naartoe werkten. Het is een kans om topsport naar onze campus te halen en Brussel en de VUB te tonen aan Vlaanderen. Helaas konden we de datum niet zomaar zelf kiezen. Wie een plaats wil in de drukke veldritkalender moet de datum nemen die vrijkomt. En dat was dus 6 januari.

We zijn er ons van bewust dat deze datum moeilijk kan liggen voor sommige studenten. Het is de laatste zondag van de wintervakantie en voor velen dus ook een studeerzondag. De officiële start van de examenperiode valt een week later. We zijn er wel van overtuigd dat we de nadelen kunnen opvangen. Wie wil studeren, zal kunnen studeren. En misschien bieden die paar uurtjes topsport wel dé ideale uitlaatklep voor we de laatste rechte lijn van de blok induiken.

Praktische maatregelen

We hebben een website met alle praktische informatie gemaakt. Daarop houden we je op de hoogte.

Zoals steeds is de VUB tussen Kerst en Nieuw gesloten. De opbouw van het parcours start op 26 december en er zal logistieke activiteit zijn tot de dag voordien. We verwachten niet dat dit voor geluidsoverlast bij het studeren zorgen. Versterkte speakers komen er enkel op de dag zelf.

Bepaalde parkeerplaatsen en toegangen zijn gesloten in aanloop naar het evenement, maar de toegang tot de koten is op elk moment gegarandeerd. Het is wel niet mogelijk om met de wagen te ‘leveren’ op de dag zelf. Dat is belangrijk voor studenten die hun ouders op zondag bevoorrading laten aanrukken. Het parcours is afgesloten, maar er komt een kortingsactie voor alle VUB’ers die op 6 januari langs het parcours willen staan om te supporteren.

Er komt ook nog een alternatief voor de massablok die zondag. Hierover zullen we in aanloop naar de wintervakantie communiceren.

Meer info?  VUB-website over de Brussels Universities Cyclocross
Vragen? Contacteer Infopunt Studenten, 02/629.20.10, info@vub.be.