Vraag een studietoelage van de Vlaamse overheid aan

Studeren aan de VUB brengt heel wat studiekosten met zich mee. De studietoelage van de Vlaamse overheid is daarom een belangrijke inkomstenbron die je als student helpt om je studiekosten betaalbaar te houden. Je hebt tijd tot 1 juni 2019 om je aanvraag in te dienen, maar je doet dit best zo snel mogelijk.

Voor een vlotte verwerking van je studietoelage vraag je deze online aan via de link ‘online diensten’ op www.studietoelagen.be. Dit kan met behulp van een federaal token of met een elektronische identiteitskaart en kaartlezer. VUB Studiefinanciering / studentenjobs voorziet pc’s met kaartlezer die je kan gebruiken om je aanvraag online in te dienen. Je kan hen vinden in Gebouw P (achter de dienst huisvesting).

Voorschot op je studietoelage
Veel studenten krijgen de studietoelage van de Vlaamse overheid pas uitbetaald in de loop van het academiejaar. De meeste kosten vallen echter vooral in het begin van het academiejaar, wat tot financiële moeilijkheden kan leiden.

Om dit te vermijden kan je een voorschot op je studietoelage vragen. Een voorschot kan je enkel verkrijgen indien je studietoelage al werd aangevraagd. Er gelden geen andere bijkomende voorwaarden. Het voorschot bedraagt maximaal de helft van het bedrag waar je recht op zal hebben en is nooit hoger dan € 1.250. Er wordt steeds een voorschotcontract opgesteld.

Meer informatie?
Wens je meer informatie omtrent de aanvraag of wil je weten of je al dan niet in aanmerking komt voor een studietoelage van de Vlaamse overheid? Dan kan je steeds contact opnemen met VUB Studiefinanciering.

Ook op de website van Centen voor Studenten en de afdeling school- en studietoelagen kan je meer informatie terugvinden.

Wil jij graag jouw mening kwijt over wat studeren echt kost? Dat kan!

Ga hiervoor naar deze website. Je maakt bovendien kans op een festivalticket, een Interrail Pass of een citytrip naar keuze.