The road to Canvas: stappenplan VUB-administratie

Als student moet je aan het begin van het academiejaar heel wat administratie doorzwemmen. Wij zetten alles voor je op een rij en begeleiden je stap voor stap door het proces en de verschillende e-tools. Eindbestemming: Canvas.

Enkele tips:

• In Canvas log je in met je Office365 account (voornaam.achternaam@vub.be) en het paswoord van je NetID
  • Je vakken verschijnen in Canvas 48u na registratie van je vakken in de SelfService.
  • Zoek Canvas niet via Google, maar ga via de homepage van STUDENT.VUB om 'de juiste Canvas' te vinden.
  • Als je in Canvas kan inloggen, maar je vakken nog niet gesynchroniseerd zijn, kan je ze via 'alle cursussen' zelf opzoeken.

Hier het proces stap voor stap:

Voor de nieuwe VUB-student

(bijv. student eerste jaar bachelor, MAAR OOK een student van wie de laatste VUB-inschrijving één jaar of langer geleden is en die terug gaat studeren)

1. Je meldt je aan via de online aanmeldapplicatie OF door een afspraak te maken bij de Inschrijvingen op de campus.
    -> Zijn er geen afspraken meer beschikbaar? Meld je aan via de online aanmeldapplicatie.
  2. Nadat je inschrijving is voltooid, ontvang je een email met gegevens om je NetID en VUB email te activeren.
    ->Was je laatste inschrijving aan de VUB één jaar of langer geleden? Contacteer Infopunt Studenten i.vm. je NetID.

I.v.m. email
    -> Ben je ingeschreven voor 2 oktober 2018? Je VUB email ontvang je via webmail totdat je een email ontvangt dat je gemigreerd bent naar Office 365.
    -> Ben je ingeschreven vanaf 2 oktober 2018? Jij ontvangt VUB email direct in Office 365.
  3. Met je NetID log je in bij de Self Service Studenten om je vakken te registreren.
  4. De vakken die je hebt geregistreerd verschijnen na 48 uur automatisch in digitaal leerplatform Canvas. Je bekijkt hier studiemateriaal en mogelijke berichten van de prof per vak.

Voor de huidige VUB-student

(bijv. student tweede jaar bachelor naar derde jaar)

1. Je doet je herinschrijving in de Self Service Studenten
  2. Wanneer je herinschrijving voltooid is, log je met je NetID in bij de Self Service Studenten om je vakken te registreren.
  3. De vakken die je hebt geregistreerd verschijnen nu na 48 uur in digitaal leerplatform Canvas. Je kan hier studiemateriaal en mogelijke berichten van de prof per vak bekijken.

Voor de huidige VUB-student die een nieuwe opleiding gaat volgen

(bijv. student die het schakelprogramma afrondde en nu de master wil starten)

1. Je doet je aanmelding voor je nieuwe opleiding in de Self Service Studenten
  2. Wanneer je inschrijving voor de nieuwe opleiding voltooid is, log je met je NetID in bij de Self Service Studenten om je vakken te registreren.