Samen sterk studeren tijdens de massablok

De examens naderen met rasse schreden en de VUB steekt je daarbij een hart onder de riem. Vanaf 19 mei verwelkomen we jou op en buiten de campus voor de massablok. Want samen studeren maakt de moeilijke momenten meteen veel draaglijker. Wat, waar en hoe? We zetten het allemaal voor je op een rij.

Van 19 mei tot en met 29 juni stelt de VUB extra studieruimtes open naar aanloop van de examens. Hier vind je terug waar je terecht kan en tot hoe laat.

Alle studenten van de VUB, ULB en EhB zijn welkom om samen hun brein te trainen. Dat in een comfortabele omgeving, non-stop op momenten die jou het best uitkomen. Ook in het weekend. Er zijn heel wat verschillende ruimtes beschikbaar en jij kiest zelf waar je het liefst vertoeft.

Samen studeren en elkaar aanmoedigen geeft de motivatieboost die je nodig hebt. Stel je vragen aan je medestudenten of aan de studiebegeleiding en haal de finish zonder zorgen. Vergeet ook je geest niet te voeden. Met een heerlijk ontbijt of een vers stuk fruit bijvoorbeeld!

De massablok bestaat intussen zeven jaar en de interesse neemt jaar na jaar toe. “Studenten zijn nog steeds vragende partij en beginnen alsmaar vroeger te studeren”, zegt studiebegeleider Christa Huijgens. “Voor het eerst hebben we ook tijdens de lentevakantie een massablok georganiseerd op vraag van de internationale studenten. De masterstudenten Management hebben bijvoorbeeld na de lentevakantie al examens. Er was toen toch een redelijke bezetting.”

De drukste periodes zijn de laatste blokweek en de eerste examenweek. Vooral van ’s middags tot de vooravond zijn de ruimtes drukbezet, maar soms spotten we ook tussen tien en elf uur ’s avonds nog ijverige studenten.

Uiteraard is de studiebegeleiding ook aanwezig tijdens de massablok. Het contactpunt blijft open tussen 9 en 17 uur. Je kan er dan met alle mogelijke studievragen terecht.