logo
Portal for

U bent hier

Kijk vanaf nu je leerkrediet na bij de Studiebegeleiding

Ken je als student jouw leerkredietsaldo?

 

"Iets van een rugzak met studiepunten die je kan inzetten en kan terugverdienen… ?"

Zoiets ja! Bij wijze van welkom krijg je bij aanvang van een initiële bachelor-of masteropleiding een leerkrediet van 140 studiepunten. Alsjeblieft! Dat leerkrediet zet je in wanneer je vakken uit je studietraject opneemt. Slaag je voor die vakken, dan krijg je je ingezette studiepunten terug. Slaag je niet voor één of meerdere vakken, dan ben je de ingezette studiepunten kwijt. Te vermijden, zoiets, want zo slinkt je leerkrediet. Niet zo'n slecht idee dus om jouw leerkredietsaldo te kennen en te bewaken.

Vanaf nu kan je op de VUB zelf jouw leerkredietsaldo controleren. In Etterbeek aan de balie van de Studiebegeleiding en in Jette in de pc-ruimte van de medische bib. Jouw identiteitskaart en pincode, meer heb je niet nodig.

Vragen hierover? Contacteer begeleiding@vub.ac.be of spreek een medewerker aan.
 
Wil je graag nog uitschrijven voor vakken van het tweede semester? Doe je dit voor 15 maart, dan krijg je jouw ingezette leerkrediet voor deze vakken terug. Neem zeker en vast contact op met jouw studietrajectbegeleider.