Les- en vergaderlokalen reserveren via Web Room Booking

Net zoals Harry Potter en zijn medeleerlingen, hebben ook onze VUB-studenten wel eens nood aan een les- of vergaderlokaal voor hun informele studieactiviteiten. De VUB lanceert daarom Web Room Booking, een applicatie waarmee studenten online lokalen kunnen reserveren. Magie komt er niet aan te pas, maar handig is het zeker!

Vanaf 5 februari kunnen studenten via Web Room Booking van één week tot één dag op voorhand les- en vergaderlokalen in gebouw D en M reserveren op de Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus.

Onze studenten hebben natuurlijk geen nood aan een leslokaal om trainingen ‘Verweer tegen de Zwarte Kunsten’ te geven, maar wel om samen met medestudenten een groepswerk te maken of een opdracht te bespreken. De bibliotheek is dan te stil, het restaurant te luid.

Dat getuigt ook Nina Brigou van Infopunt Studenten. “Studenten komen heel dikwijls aan onze balie in gebouw D vragen of ze ergens een lokaal kunnen gebruiken om een groepswerk te maken of een presentatie te oefenen.”

Tot nu toe konden studenten dus enkel op goed geluk een vrij lokaal zoeken. Dat is verleden tijd, want met deze nieuwe applicatie kunnen studenten dus van één week tot één dag op voorhand een lokaal boeken.

Samen oefeningen maken, een presentatie herhalen of interviews in het kader van een thesis of bachelorproef organiseren. Voor al deze informele onderwijsactiviteiten kan je een les- of vergaderlokaal reserveren. Een lokaal boeken kan voor activiteiten tussen 8 u en 18 u met een maximale duur van drie uur.

Studenten die op de Brussels Health Campus een lokaal nodig hebben, kunnen terecht bij het secretariaat van de faculteit Geneeskunde en Farmacie.

Alle praktische informatie over het reserveren van lokalen voor informele studieactiviteiten >>>

Je organiseert een evenement op de campus en bent op zoek naar een gepaste locatie? Alle informatie over het reserveren van leslokalen of andere ruimtes voor evenementen >>>