logo
Portal for

U bent hier

Centen voor studenten

De Vlaamse Gemeenschapscomissie ondersteunt Brusselse studenten op drie verschillende manieren. Hieronder kan je een kijkje nemen naar de verschillende manieren waarop het VGC jouw project kan ondersteunen.

 

Kom uit je kot: laat je zotste idee sponsoren!

Kom uit je kot is een projectsubsidie voor alle studenten die studeren aan een Nederlandstalige hogeronderwijsinstelling in Brussel en die, samen met medestudenten, een project/actie/evenement willen organiseren om Brussel als studentenstad te versterken. Dat kan bijvoorbeeld met je studentenvereniging, maar ook voor een actie die je samen met enkele medestudenten op poten wil zetten.

Meer informatie op http://www.vgc.be/komuitjekot

A Fonds: wij ondersteunen jouw idee!

À Fonds is een projectsubsidie voor individuele jongeren (en studenten). Heb je een idee en wil je dit verder uitwerken? Wij geven je advies, logistieke ondersteuning en geld. Stuur je idee of vragen via afonds@vgc.be naar ons door en we helpen je verder. Liever eerst wat inspiratie opdoen? Bekijk dan de lopende projecten op de site. Hou zeker onze Facebookpagina en Instagram (a.fonds) in de gaten voor toffe acties en interessante projecten.

Meer info op http://www.afonds.be/.

Paspartoe: je vrijetijdspas voor Brussel

Wil je graag korting krijgen voor een theatervoorstelling, een AB-concert, een sportactiviteit, een museumbezoek, een activiteit van het Kultuurkaffee, de Beursschouwburg en veel meer? Voor amper 2 euro heb je de Paspartoe al op zak. Met de Paspartoe krijg je korting, maar je kan er ook punten mee sparen die je extra voordelen opleveren: een gratis koffie in Muntpunt, een draagtas, een gratis drankje in de AB enzovoort. Je koopt de Paspartoe in Muntpunt of in één van de 22 gemeenschapscentra in Brussel.

Alle info op www.paspartoebrussel.be.