Nieuwe databank studentenjobs gelanceerd

Sinds jaar en dag kan je op de VUB terecht in je zoektocht naar een bijverdienste als student. Daar kwam vroeger wat heen-en-weer lopen en mailen bij kijken. Dankzij de nieuwe jobdatabank solliciteer je nu volledig online.

Op de jobdatabank van het Team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs vind je zowel vacatures uitgeschreven door VUB-diensten als private bedrijven en organisaties.

Je vindt gemakkelijk de studentenjob die het best bij je past door de vacatures te doorbladeren aan de hand van verschillende selectiecriteria. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen enkel vacatures weer te geven voor babysitters, bijlesgevers, onderzoekers, etc.

Sollicitatieproces

Naast een handige doorzoekbare databank, werd ook de sollicitatieprocedure vereenvoudigd. Een vacature gezien die past bij jouw interesses en beschikbaarheden? Dan kan je simpelweg online solliciteren na het uploaden van je CV.

De VUB-dienst, bedrijf of organisatie die op zoek is naar een jobstudent beslist daarna of je uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek. Ook de arbeidsovereenkomst wordt door je werkgever (VUB-dienst, bedrijf of organisatie) opgemaakt en ter plekke ondertekend.

Opgelet! Er gelden strikte voorwaarden om te werken als PhD-student of internationale student. Het Wanneer je solliciteert zal het Team studentenstatuut & studiefinanciering / studentenjobs nagaan of je wel als jobstudent mag werken.

Op het nieuwe studentenportaal vind je alle informatie over het zoeken van een studentenjob en de sollicitatieprocedure.