logo
Portal for

Interuniversitaire master

In het tweede masterjaar van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie worden in de afstudeerrichtingen Neurologische aandoeningen en Inwendige aandoeningen enkele opleidingsonderdelen georganiseerd in samenwerking met één of meerdere andere Vlaamse universiteiten. 

Voor die opleidingsonderdelen kan het zijn dat je je moet inschrijven als gaststudent aan een andere universiteit dan je thuisinstelling.

Een inschrijving als gaststudent bij een andere onderwijsinstelling heeft geen invloed op je studiegeld of leerkrediet, maar je mag enkel inschrijven als gaststudent voor opleidingsonderdelen waarvoor je officieel bent ingeschreven in je thuisinstelling.
De inschrijving aan je thuisinstelling is de enige die invloed heeft op je studiegeld of leerkrediet, en is de enige die meetelt voor je diploma.

Wie zich niet tijdig inschrijft als gaststudent, kan mogelijk niet deelnemen aan het examen en heeft geen toegang tot het online cursusmateriaal.

Overzicht

Hier vind je een overzicht van de vakken waarvoor je aan een andere instelling moet inschrijven.

Master REVAKI bij neurologische aandoeningen


Interuniversitaire vakken MARE NEUR

Master REVAKI bij inwendige aandoeningen


Interuniversitaire vakken MARE INW

Inschrijvingsprocedure voor VUB-studenten

In het overzicht van de universitaire vakken vind je terug aan welke instellingen je voor welke vakken moet inschrijven.

Opgelet, de deadlines om in te schrijven aan de andere instellingen kunnen vroeger vallen dan aan de VUB!

  • UGent: Voor je inschrijving als gaststudent aan de UGent moet je zelf niets doen. Je moet enkel geregistreerd zijn aan de VUB voor het betreffende opleidingsonderdeel.
  • UA: Volg de procedure "interuniversitaire master" op deze site.
  • KUL: Je vindt een stappenplan op deze site. Je zal een automatische mail krijgen dat je je nog persoonlijk moet aanbieden, dit klopt NIET: voor interuniversitaire studenten loopt het volledige proces elektronisch.
  • UHasselt: Je vindt een handleiding om je in te schrijven in dit document.

Inschrijven als gaststudent van UA, KUL, UGent of UHasselt voor VUB-vakken

1. Je meldt je online aan via 'Studentenadministratie voor gaststudenten'

--> Knop “Aanmelden als gaststudent bij de VUB”. 
--> Vul al je gegevens in
--> Geef aan welke opleidingsonderdelen je wilt volgen.

Deadline: 8 oktober

2. De VUB Onderwijs- en Studentenadministratie schrijft je in als gaststudent
3. De VUB faculteit schrijft je in voor de vakken.
4. Je ontvangt jouw VUB studentenkaart per post.
5. Met het nummer op de studentenkaart activeer je jouw VUB NetID.
6. De vakken waarvoor je geregistreerd werd door de faculteit komen na 24 uur automatisch bij je cursussen op het leerplatform Canvas. 

Bij problemen contacteer je de faculteit.

Lessenrooster Interuniversitaire vakken

Het vak Plichtenleer, praktijkbeheer en-management is geen interuniversitair vak en vind je daarom terug op de gewone VUB-lessenroosters.

Voor de interuniversitaire vakken moet je gaan kijken naar de roosters van een andere instelling, waar alle informatie verzameld wordt.

Voor de lessen van alle interuniversitaire vakken geldt dat de lessen kunnen doorgaan op campussen van alle organiserende instellingen.

Lessenrooster MARE bij Neurologische aandoeningen

Roosters KUL

Lessenrooster MARE bij Inwendige aandoeningen

Aanmelden voor de roosters op VICE

LEERSTOEL INSPANNINGSIMMUNOLOGIE & CHRONISCHE VERMOEIDHEID BIJ GEZONDEN EN CHRONISCH ZIEKEN

Studenten volgen het vak "Leerstoel Inspanningsimmunologie & chronische vermoeidheid bij gezonden en chronisch zieken" als gaststudent aan de VUB als onderdeel van hun inschrijving aan de ECDLT in Nederland. VUB krijgt de nodige informatie over de studenten via de Berekuyl-instelling en de faculteit zorgt voor de registratie van het opleidingsonderdeel zodat studenten toegang hebben tot de cursus op Canvas.

VERKORTE MASTER REVAKI

Wie zich inschrijft voor vakken van de verkorte master REVAKI, moet zich mogelijk - afhankelijk van de gekozen optie - voor enkele vakken ook kosteloos inschrijven aan een andere instelling dan de VUB. De inplanning van deze lessen vind je ook terug op de roosters van andere instellingen.

Voor welke vakken moet je inschrijven aan een andere instelling en waar vind je de lessenroosters terug?


Overzicht interuniversitaire vakken

Hoe schrijf je in aan de andere instellingen?


Procedure