Interuniversitaire master

In het tweede masterjaar van de opleiding Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie worden in de afstudeerrichtingen Neurologische aandoeningen en Inwendige aandoeningen enkele opleidingsonderdelen georganiseerd in samenwerking met één of meerdere andere Vlaamse universiteiten.

Voor die opleidingsonderdelen kan het zijn dat je je moet inschrijven als gaststudent aan een andere universiteit dan je thuisinstelling.

Een inschrijving als gaststudent bij een andere onderwijsinstelling heeft geen invloed op je studiegeld of leerkrediet, maar je mag enkel inschrijven als gaststudent voor opleidingsonderdelen waarvoor je officieel bent ingeschreven in je thuisinstelling.
De inschrijving aan je thuisinstelling is de enige die invloed heeft op je studiegeld of leerkrediet, en is de enige die meetelt voor je diploma.

Wie zich niet tijdig inschrijft als gaststudent, kan mogelijk niet deelnemen aan het examen en heeft geen toegang tot het online cursusmateriaal.

Overzicht

Hier vind je een overzicht van de vakken waarvoor je aan een andere instelling moet inschrijven.

Master REVAKI bij neurologische aandoeningen

Interuniversitaire vakken MARE NEUR

Master REVAKI bij inwendige aandoeningen

Interuniversitaire vakken MARE INW

Inschrijvingsprocedure voor VUB-studenten

In het overzicht van de universitaire vakken vind je terug aan welke instellingen je voor welke vakken moet inschrijven.

Opgelet, de deadlines om in te schrijven aan de andere instellingen kunnen vroeger vallen dan aan de VUB!

• UGent: Voor je inschrijving als gaststudent aan de UGent moet je zelf niets doen. Je moet enkel geregistreerd zijn aan de VUB voor het betreffende opleidingsonderdeel.
  • UA: Volg de procedure "interuniversitaire master" op deze site.
  • KUL: Je vindt een stappenplan op deze site. Je zal een automatische mail krijgen dat je je nog persoonlijk moet aanbieden, dit klopt NIET: voor interuniversitaire studenten loopt het volledige proces elektronisch.
  • UHasselt: Je vindt een handleiding om je in te schrijven in dit document.

Inschrijven als gaststudent van UA, KUL, UGent of UHasselt voor VUB-vakken

1. Je meldt je online aan via 'Studentenadministratie voor gaststudenten'

--> Knop “Aanmelden als gaststudent bij de VUB”.
--> Vul al je gegevens in
--> Geef aan welke opleidingsonderdelen je wilt volgen.

Deadline: 8 oktober 2018

2. De VUB Onderwijs- en Studentenadministratie schrijft je in als gaststudent
3. De VUB faculteit schrijft je in voor de vakken.
4. Je ontvangt jouw VUB studentenkaart per post.
5. Met het nummer op de studentenkaart activeer je jouw VUB NetID.
6. De vakken waarvoor je geregistreerd werd door de faculteit komen na 24 uur automatisch bij je cursussen op het leerplatform Canvas.

Bij problemen contacteer je de faculteit.

Lesrooster Interuniversitaire vakken

Het vak Plichtenleer, praktijkbeheer en-management is geen interuniversitair vak en vind je daarom terug op de gewone VUB-lesroosters.

Voor de interuniversitaire vakken moet je gaan kijken naar de roosters van een andere instelling, waar alle informatie verzameld wordt.

Lesrooster MARE bij Neurologische aandoeningen

Roosters KUL