logo
Portal for

De 24u van Infopunt

Van 18 op 19 december doet Infopunt Studenten een nachtje door voor de Warmste Week. Je kan die nacht in gebouw D live Music For Life volgen en deelnemen aan enkele knotsgekke en feestelijke activiteiten. Meer dan 24/24 topinfo van de bovenste plank!

In gebouw D, het glazen huis van de VUB, zenden we 24u lang Music For Life uit. Je kan er vanalles beleven en nuttigen, niet het minst in onze exclusieve VIP-ruimte. We organiseren er elk uur een topactiviteit om geld in te zamelen. Eén uurtje van je leven voor het goede doel? Dat is toch geen probleem! Je krijgt er een unieke blik achter de schermen van het brandende hart van de VUB-studenteninfo.

Een greep uit het aanbod: kippen knuffelen, een bureaucantus, improkaraoke, erwtensoep, nachtpingpong, een 1-uurfuif, Uno-toernooi, sporttrofee dactylo, ontbijt, spaghetti, een échte voetbaltraining, biechtkamer bij de VUB-paus, ...

Kom genieten van een kwaliteitsfilm in Cinema D, van een glaasje aan onze cava- en ginbar en natuurlijk van … 24/24 droge info van de bovenste plank!

Studenten en personeel, doe met ons mee!

Kom ons gezelschap houden in gebouw D of schrijf je in voor één of meerdere belevenissen.

Je kan ook zelf iets op poten zetten: een bar, een eetstandje, een zotte activiteit, een leuke inzamelactie, … . Wij willen dat onze 24u iets wordt van ons allemaal! #WeAreVUB

Interesse?
Neem contact met Infopunt Studenten: info@vub.be of 02/629.20.10.

Programma

Tegen een milde schenking voor het goede doel, kan je elk uur deelnemen aan een bijzondere activiteit.

Doorlopend

 • Music for Life - Snuif de sfeer uit Wachtebeke op groot scherm
 • Infopunt lidkaarten - Neem een lidmaatschap en krijg een heel jaar gratis, klantvriendelijke info
 • Wensboom - Hang jouw wensvlammetje in onze kartonnen wintervegetatie
 • Maretak - Verwerf jouw stukje groen om je grote liefde binnen te doen
 • Hoogtepunt Expo - Een greep uit de meest hilarische situaties van het Infopunt
 • De biechtkamer, op audiëntie bij de VUB-Paus - Vraag wat je altijd al wilde weten over de VUB in het meest duistere hoekje van onze infokapel (17:00-23:00)
 • Kipknuffelen (10:00-17:00)
 • Cinema D (19:00-01:00)
 • Cava - en ginbar (17:00-05:00)
 • Smoothies (7:30-10:00)

Elk uur een andere activiteit in de VIP-ruimte

Vrije bijdrage met democratische richtprijzen :-)

 • 10u: workshop koffie voor pro's door barista Tom Bonnewyn
 • 11u: Initiatie kipknuffelen
 • 12u: Snert à l'Ostendaise (erwtensoep) en korte wandeling langs de openluchtkunstwerken van de VUB
 • 13u: Breien voor beginners
 • 14u: Stage op het Infopunt: interactieve rondleiding achter de schermen
 • 15u: Sporttrofee dactylo
 • 16u: Voetbaltraining door de Mourinho van Klein Brabant
 • 17u: Happy hour in de cava- en ginbar
 • 18u: Infopunt alumni event met de Infopunt Fellows
 • 19u: Lady & de Vagebond spaghetti slurpen
 • 20u: InfoQuiz
 • 21u: Trivial Time
 • 22u: Extra Time live - voetbaltalkshow met échte kenners
 • 23u: Gegidste Fakkeltocht langs de openluchtkunstwerken van de VUB
 • 00u: Nachtpingpongtoernooi
 • 01u: 1-uur fuif
 • 02u: Bureaucantus
 • 03u: Improkaraoke
 • 04u: UNO-toernooi
 • 05u: Lezing: Van wildgroei tot integratie. Een fenomenologische beschouwing van de VUB-informatiesystemen.
 • 06u: Het Eiland: de ontknoping
 • 07u: Ochtendgymnastiek
 • 08u: Ontbijt met verse pannenkoeken
 • 09u: Het laatste uur (en dan werken we door tot 18u)

Inschrijven

Uiteraard kan je vrij in en uit lopen in het Glazen Huis. Voor de felbegeerde activiteiten in onze exclusieve VIP-ruimte van het Infopunt, kan je best jouw plekje reserveren.

VIP-activiteiten tijdens de 24 uur van Infopunt

Inschrijven

Wie is wie?

Tijd om het team voor te stellen achter deze actie: Infopunt Studenten

Nina Brigou

Initiatiefneemster Nina is in dergelijke mate verslaafd aan haar werk dat ze al haar collega's meesleepte in dit avontuur. Ze is een op de VUB gelegde en uitgebroede filosofe met studentikoze roots. Binnen het team trekt zij de studentenprojecten en dus ook deze 24 uur. Zij is gespecialiseerd in het uitleggen van de weg naar de D1.07 en verzorgt de relaties met de inlandse en buitenlandse studenten. Een tijdje terug stuurden we haar een jaar op pad om de wereld te gaan informeren.

Steph Feremans

De nestor van onze dienst werkte al op de universiteit toen St-V ze nog moest oprichten. Wegens zijn jarenlange staat van verdienste, en dito oranje-blanje-bleu DNA, staat Steph bij zijn collega's dan ook bekend als de 'VUB-paus'. In zijn audiënties tijdens de 24 uur kom je alle geheimen van de VUB te weten. Naast verwoed kunst- en erfgoedliefhebber - hij is het immers zelf - kan Steph ook uitstekend koken. Tijdens de 24u serveert hij zelfgemaakt Snert à l'Ostendaise en neemt je mee op nachtelijke fakkeltocht langs de kunstwerken van de VUB. Als dagtaak ondersteunt hij de studentenorganisaties en het studentenleven. Diep van binnen is hij immers zelf nog altijd student.

Ken Leemans

De vaandeldrager uit het geslacht der Leemansen ist natürlich unserer Ken. Voor het laatste stukje van zijn memorabele cakes zijn er op Infopunt al regelmatig gewonden gevallen. Als hofleverancier van eieren voor ongeveer de ganse VUB heeft hij ook een niet onaardige start-up gerealiseerd. Tijdens de 24 uur kan je zijn prijskippen komen knuffelen. Ken is gespecialiseerd in het telefoneren met Duitsers. Zijn passie voor de taal van Goethe ligt in de lijn van zijn gründliche Sächlichkeit und Effizienz. Hij slaagt erin om de uitvoerige exposés van zijn diensthoofd vakkundig te reduceren tot één zin. Meestal noemt hij zijn kinderen naar zijn baas. Nu hij ook halftijds voor de VUB studiebegeleiding opereert, weten wij welke naam bij de bookmakers bovenaan staat voor de volgende.

Isa Lemaitre

Het kuiken van onze dienst is onze lieftallige Isa. Onze sociologische journaliste is gespecialiseerd in vloeiende artikels schrijven, rustig blijven bij lastige bellers en Noord-Ieren. Daarnaast is zij ook bedreven in expressieve gelaatsuitdrukkingen tijdens de zonneheldere exposés van het diensthoofd. Tijdens de 24 uur maakt zij deel uit van de nachtploeg en vergast u, als voormalige VUB-player, om 3u graag op een nachtegaalversie van de improvisatiekaraoke. Zij is ook curator van onze 'hoogtepunten' tentoonstelling.

Didier Meltens

De Mourinho van Klein Brabant maak je niets wijs, zeker niet over heroïsche taferelen in het gekalkte gras. In ons hoenderhok schept hij orde in de chaos, en als administratief aanspreekpunt voor studentenorganisaties, doet hij verwoede pogingen om ook zijn vrijeuitloopkiekens op stok te krijgen. Tijdens de 24 uur geeft hij een professionele voetbaltraining en kruipt hij in zijn alter ego van quizmaster. Buiten zijn uren maakt Didier vooral furore als dubbelganger van Anthony Vanden Borre.

Cindy Muller

Bij onze Cindy hou je best de umlaut achterwege. Zij is immers een fiere drager van de eer van Oranje. Haar taak op kantoor is het knuffelen van onze kamerplanten, en vorig jaar leidde ze daarmee tijdens het Green Impact Project onze dienst naar een tweede stek achter de CO2-sjoemelende faculteit ES. Zelf sleepte ze de Sustainability Hero Award, en bijhorende extra knuffelplant, in de wacht. Als je Cindy een vraag stelt over inschrijvingen, krijg je een grondige analyse waar geen enkele Larousse aan tipt. Cindy ziet zelfs zaken waar proffen een microscoop voor bezigen. Voor de rest hebben stille waters diepe gronden, zeker als ze heimelijk giechelen achter hun scherm.

Ben Van Beeck

Deze onvervalste redenaar weet elk publiek te boeien met zijn boeiende parlés en probleemloos geïmproviseerde speeches op recepties. Het laat dan ook weinig twijfel dat zijn lezing over de informatiesystemen van de VUB om 5 uur 's morgens grote getalen toehouders zal behoeden voor hun winterslaap. Als minnaar van de visuele cultuur zal hij in Cinema D enkele kwaliteitsprenten vakkundig inkakelen. Daarnaast probeert hij op zondag nog steeds te voetballen, waardoor hij elke maandag meer weg heeft van een roestige keukenrobot dan van een diensthoofd. Zijn belangrijkste realisatie voor de dienst bestond erin om vorig jaar Cindy's nieuwe knuffelplant eigenhandig vanuit de M naar de D te dragen. That's dedication.

Maureen Van de Vondel

Eveneens net uit het ei van de VUB-batterij is onze nieuwste telg Maureen. Als communicatiewetenschapster brengt zij structuur in het studentenportaal. Sinds zij de toelating kreeg om ook in kleur te printen, is zij daarin nauwelijks nog af te stoppen. Ook tijdens onze 24 uur stort deze volbloed 'Jane Austen' actrice zich op de menu's. Ze zal ontbijt voorzien en met het nodige gevoel voor dramatiek het beste uit haar tuin vakkundig vermengelen tot heerlijke ochtendsmoothies. Indien je altijd al een dalmatiër wilde kussen, moet je ook vast eens van haar 'Lady en de Vagebond' spaghetti komen proeven.

Joke Van Roy

Het creatieve en organisatorische brein van onze dienst luistert naar de naam Joke. Als psychologe en lerares lager onderwijs beschikt ze over de juiste diploma's om haar collega's gepast te omkaderen. Jaarlijks neemt ze hen achter in haar busje mee op schoolreis, al is het slechts eenmalig dat we met dit gevolg van bijzondere pluimage ergens kunnen komen. Onder haar economaat evolueerde infopunt van Senseo naar een Magnifica S met echte bonen. Tijdens de 24 uur geeft ze een introductie tot de breisport. Het is overigens louter toevallig dat Infopunt op het jaarlijkse mosselsouper van haar basketclub de hoofdprijs in de tombola wist weg te kapen.

Vergeet de studenten niet!

Dat is altijd ons motto, maar nu nog iets meer. Uiteraard organiseren wij deze gekheid met een serieus doel: het goede doel. Vzw Vergeet De Kinderen Niet zet zich in voor jongeren in armoede.

De vzw 'Vergeet de Kinderen Niet' organiseert laagdrempelige activiteiten met een bijzondere aandacht voor dakloze minderjarigen. Het idee achter hun vierdaags zomerkamp is dat ieder kind het recht heeft om deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten, ongeacht zijn bijzondere leefomstandigheden.

Elk teamlid mocht een goed doel voorstellen. Daaruit bleek de collectieve voorkeur te liggen bij een engagement voor kwetsbare jongeren. Na interne, democratische stemming ging onze finale keuze ging naar deze vzw. VUB-alumna Yasmina El Boubkari van DeMens.Nu is voorzitster van de organisatie. Ook VUB-collega Rita Hebbelinck is er actief als vrijwilligster.

Wij vergeten dus de studenten én de kinderen niet!  

Infopunt Studenten

Heb je een vraag over of een idee voor onze actie. Of wil je gewoon info over de VUB? Aarzel dan niet ons te contacteren!

Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus -
gebouw D

E-mail
info@vub.be

Telefoonnummer
02/629.20.10