logo
Portal for

Green Impact Project

De VUB wil duurzaamheid voorop zetten. In het duurzaamheidsforum van 2016 maakten zowel studenten als personeelsleden duidelijk dat dit structureel geïntegreerd moet worden in de VUB. Het Green Impact project maakt deel uit van deze duurzaamheidsdoelen en toont je hoe je zelf aan de slag kan via een toegankelijke toolkit.

Wat?

Green Impact, bekroond met een UNESCO-Award voor baanbrekend werk op vlak van duurzaamheid en gedragsverandering, is de afgelopen tien jaar ontwikkeld door de British National Union of Students (NUS) en groeit nu internationaal, ook bij de VUB. Een extra troef is dat het project Nederlands en Engelstalig is, een primeur aan de VUB.

Het project is al door meer dan 400 organisaties en 20.000 mensen gebruikt als concreet model om bottom-up verandering te bewerkstelligen. De verduurzaming van de VUB is namelijk niet iets dat alleen verwezenlijkt kan worden van bovenaf, maar moet ook op de dagelijkse werkvloer vertaald worden. Zo wordt duurzaamheid opeens heel tastbaar, en de verduurzaming van de VUB een haalbaar doel!

Alle teams van de vorge edities vonden het programma waardevol en relevant. Laten we dit enthousiasme voortzetten in het 5de jaar van Green Impact aan de VUB door zoveel mogelijk teams te maken, voor echte positieve verandering!

Hoe?

Personeelsleden komen samen in teams op basis van faculteit, dienst, vakgroep, achtergrond of gemeenschappelijke werkruimtes. Elk personeelslid kan zich, samen met collega’s, aanmelden.

Het GreenTeam bouwde een online toolkit met meer dan 140 concrete acties om uw directe (werk- en woon) omgeving groener te maken. Maar liefst een derde van de acties kan in jouw thuiswerk omgeving geïmplementeerd worden en maakt zo jouw onmiddelijke omgeving groener. De toolkit zit bomvol voorbeelden maar laat ook ruimte voor eigen inbreng en creatieve ideeën. Zo kan je dus duurzame idealen omzetten in de praktijk en dit in samenwerking met collega’s en met studenten. Op basis van het aantal acties dat u tijdens het jaar verwezenlijkt krijgt uw team aan het eind van het jaar een bronzen, zilveren, gouden of platinum medaille, als dank voor het engagement.

Het GreenTeam ondersteunt je vanaf de start en doorheen het proces. We beseffen de tijdsdruk bij iedereen en proberen alle overleg- en opleidingsmomenten kort en krachtig te houden. Doorheen het academiejaar worden een aantal momenten voorzien om samen te komen en Green Impact samen te doorlopen. Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je in het project steekt en hoe regelmatig je met je team samenkomt. Zelfs een paar uur per maand kunnen al een verschil maken!

Deelnemen!

Wil je deelnemen aan het Green Impact Project? Hier vind je alle nodige informatie.

Deelnemen

Heb je interesse om het Green Impact Project te starten in je departement/dienst/vakgroep/team? Heb je vragen? Neem contact op met het GreenTeam, wij helpen je graag van start!

Nodig ons gerust uit om Green Impact op jullie teamvergadering toe te lichten en meteen de collega's mee aan boord te krijgen. Of kom naar één van onze vele activiteiten doorheen het academiejaar en maak zo kennis met de vele mogelijkheden.

Green Impact Toolkit van de VUB

Het GreenTeam bouwde een online toolkit met meer dan 140 concrete acties om uw directe werk- en woonomgeving groener te maken.

Je kan aanmelden met de volgende gegevens:

Of registreer meteen op de toolkitpagina! De VUB code om je als nieuw teamlid of als nieuw team te kunnen registreren is 148.

Succes en tot snel!

Officiële Green Impact pagina

Green Impact