logo
Portal for

Green Impact Project

De VUB wil duurzaamheid voorop zetten. In het duurzaamheidsforum van 2016 maakten zowel studenten als personeelsleden duidelijk dat dit structureel geïntegreerd moet worden in de VUB. Het Green Impact project maakt deel uit van deze duurzaamheidsdoelen en toont je hoe je zelf aan de slag kan.

Wat?

Green Impact, bekroond met een UNESCO-Award voor baanbrekend werk op vlak van duurzaamheid en gedragsverandering, is de afgelopen tien jaar ontwikkeld door de British National Union of Students en groeit nu internationaal, ook bij de VUB. Een extra troef is dat het project Nederlands en Engelstalig is, een primeur aan de VUB.

Het project is al door meer dan 400 organisaties en 20.000 mensen gebruikt als concreet model om bottom-up verandering te bewerkstelligen. De verduurzaming van de VUB is namelijk niet iets dat alleen verwezenlijkt kan worden van bovenaf, maar moet ook op de dagelijkse werkvloer vertaald worden. Zo wordt duurzaamheid opeens heel tastbaar, en de verduurzaming van de VUB een haalbaar doel!

Alle teams van het afgelopen test-jaar vonden het programma waardevol en relevant. Laten we dit enthousiasme voortzetten en zoveel mogelijk teams maken, voor echte positieve verandering!

Hoe?

Studenten en personeelsleden komen samen in teams op basis van faculteit, achtergrond of gemeenschappelijke werkruimtes. Als personeelslid kan je samen met collega's je departement aanmelden. Als student kan je andere enthousiaste studenten zoeken of gewoon het GreenTeam contacteren.

Het GreenTeam bouwde een online toolkit met meer dan 50 concrete acties om uw directe (werk- en studeer)omgeving groener te maken. De toolkit zit bomvol voorbeelden maar laat ook ruimte voor eigen inbreng en creatieve ideeën. Zo kan je dus duurzame idealen omzetten in de praktijk en dit in samenwerking met collega’s en met studenten. Op basis van het aantal acties dat u tijdens het jaar verwezenlijkt krijgt uw team aan het eind van het jaar een bronzen, zilveren of gouden medaille, als dank voor het engagement.

Het GreenTeam ondersteunt je vanaf de start en doorheen het proces. We beseffen de tijdsdruk bij iedereen en proberen alle overleg- en opleidingsmomenten kort en krachtig te houden. Doorheen het academiejaar worden een aantal momenten voorzien om samen te komen en Green Impact samen te doorlopen. Je kan zelf bepalen hoeveel tijd je in het project steekt en hoe regelmatig je met je team samenkomt. Zelfs een paar uur per maand kunnen al een verschil maken!

Deelnemen!

Wil je deelnemen aan het Green Impact Project, als student of personeelslid?

Studenten

Studenten kunnen zich inschrijven via het online formulier.

Personeel

Heb je interesse om het Green Impact Project te starten in je departement/dienst/vakgroep/team? Heb je vragen? Neem contact op met het GreenTeam of schrijf je in via het online formulier.

Nodig ons gerust uit om Green Impact op jullie teamvergadering toe te lichten en meteen de collega's mee aan boord te krijgen.

Green Impact Toolkit van de VUB

Het GreenTeam bouwde een online toolkit met meer dan 50 concrete acties om uw directe (werk- en studeer)omgeving groener te maken. Je kan aanmelden met de volgende gegevens:

Officiële Green Impact pagina

Green Impact