Schriftelijke examens van thuis

hoe werkt dat?

Examens afleggen vanop afstand

Belangrijke Tips & Tricks

Technische problemen tijdens je examen?

Wat te doen

Schriftelijke examens op campus

Mondelinge examens op campus

Examens op externe locaties

Hoe werkt dat?

Aandachtspunten om veilig de campus te betreden

Veiligheidsmaatregelen

Alle voorschriften voor onze examenlocaties

Samen studeren vanop afstand

Op 1 juni beginnen we aan een toch wel heel aparte examenperiode. In januari studeerde je mogelijks nog samen met je studiegenoten op één van de vele VUB studieruimtes. Gezien de huidige situatie kan deze gebruikelijke massablok helaas niet doorgaan. Maar dat betekent niet dat jullie niet samen kunnen studeren!

Virtuele studeerplek

Start een chatgesprek met je studiegenoten om samen te studeren. Tip: Vorm een studiegroep met studenten die hetzelfde studieritme hebben als jou. Zo creëer je een studeerplek met weinig afleiding!

Massablok-groep op Facebook

Je studeert liever alleen, maar blijft toch graag in contact met je medestudenten? Vervoeg dan onze Facebook-groep en geniet mee van wekelijkse tips en updates van de studiebegeleiding en je studiegenoten.

Massablok@VUB

join de Facebook-groep

Vraag een studeer- of examenplek aan

begeleiding@vub.be
Voor sommige studenten is het echt onmogelijk om thuis te kunnen studeren of examen af te leggen. Voor hen worden een beperkt aantal plekken beschikbaar gemaakt op de campus. Zo'n plekje moet worden aangevraagd voor de deadline, en zal worden toegewezen aan zij die er het meeste nood aan hebben.

Aanvraag, deadlines en selectie-criteria

Studiehulp en -tips van de Studiebegeleiding

Ontdek alles hier

Handige apps

overzicht

Alles wat je moet weten om veilig terug naar de campus te komen, vind je op deze pagina.

Back to campus

Antwoorden