Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

VUB filmavond voor het goede doel

woensdag, 1 april, 2020 - 18:30
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Kinograph Usquare
Film / Goede doel

'Aan de voet van de Himalaya ontdekken twee vrienden dat ze allebei voor een enorme uitdaging staan’

De documentaire K2 – een groepsprestatie op de limiet vertelt het verhaal van Paul Hegge, directeur Public Affairs bij spoorwegoperator Lineas. Hij waagde zich in 2016 samen met prorector Paul De Knop, die toen vernam dat hij aan leukemie leed, aan de beklimming van de Mount Everest. De twee wilden samen de VUB-vlag op het dak van de wereld planten. Daarna werd de klim alleen maar steiler. Paul De Knop werd geconfronteerd met uitgezaaide melanoomkanker.

Paul De Knops dagelijkse strijd om aan de slag te blijven, inspireert Paul Hegge om de K2 te beklimmen. Deze 8611 meter hoge bergtop op de Pakistaans-Chinese grens is met een sterftecijfer van 25% één van de gevaarlijkste ter wereld. Daarom kreeg hij de bijnaam 'Killer Mountain'.

ONTDEK TIJDENS DEZE FILMAVOND EEN VERHAAL VAN OPOFFERING EN DOORZETTING, DAT SYMBOOL STAAT VOOR DE STRIJD VAN PRORECTOR PAUL DE KNOP.

Prijs: VUB-medewerkers en alumni: €15 / Studenten: €10

De volledige opbrengst gaat naar het VUB-UZB Paul De Knop Fonds.

Schrijf je in via deze link.