logo
Portal for

U bent hier

Corona maatregelen VUB Sport

CORONA VIRUS UPDATE VUB SPORT ‼️

Ook de VUB volgt nauwgezet de richtlijnen van de overheid en wenst maximaal bij te dragen tot de vertraging van de verspreiding van het virus in Brussel, België, Europa en omstreken. Daarom heeft het crisisteam van de VUB beslist om vanaf maandag 16/3/2020 de activiteiten van de universiteit te reduceren tot deze die absoluut noodzakelijk zijn mbt onderwijs en onderzoek. Telewerk en teleonderwijs worden maximaal toegepast. Activiteiten waarbij meer dan 50 mensen in een gesloten ruimte zijn worden geannuleerd.

Dit geeft uiteraard ook gevolgen voor de SPORTACTIVITEITEN. Hieronder een overzicht van de specifieke maatregelen voor alle gebruikers van de VUB sportinfrastructuur:

* ZWEMBAD: GESLOTEN vanaf vrijdag 13/3 voor zowel publiek, clubs en scholen. Risico daar is niet zozeer het zwembad zelf maar wel de kleedkamers, daar dit een ruimte is waar groepen van allerlei leeftijden elkaar kruisen en dus het besmettingsgevaar groot is.

* SPORTZALEN: De sportzalen blijven open maar niet voor iedereen. Activiteiten waar meer dan 50 mensen tegelijkertijd in een volledige zaal (3/3) of 15 mensen in 1/3 zaal zijn worden gevraagd af te bouwen naar aantal of te annuleren. Het belangrijkste advies is daar om contact te vermijden en minstens 1 meter afstand van elkaar te bewaren.
Voor huurders (oa sportclubs) van onze infrastructuur is de training/competitie dus op eigen risico. Clubs & andere verenigingen krijgen vandaag of ten laatste morgen nog een email met verdere informatie.

*OPENLUCHTINFRASTRUCTUUR:
Zowel het rugby/atletiekveld blijft open voor rugby, voetbal, jogging en atletiek. Aan de clubs vragen we wel om hun trainingen aan te passen (contact vermijden) en de richtlijnen omtrent persoonlijke maatregelen te respecteren...
De atletiekpiste blijft gewoon toegankelijk voor joggers. Het kleine kunstgrasveld is momenteel in renovatie en kan dus sowieso niet gebruikt/gereserveerd worden tot het einde van de werken.

* SPORTMIX/FUTSAL LEAGUE/PERSONEELSCOMPETITIE:

ALLE activiteiten hieromtrent worden GEANNULEERD! Dit omwille van het feit dat we - in normale omstandigheden & in dit kader- net de mensen aanmoedigen om te komen sporten maar dit dus nu - in deze uitzonderlijke situatie- wordt afgeraden. De sportmix is heel populair en trekt ook veel deelnemers aan wat ook betekent ... veel volk in een beperkte ruimte, waardoor wij/noch de lesgevers kunnen garanderen dat het minimum aantal deelnemers/zaal of beperkt sociaal/fysiek contact gegarandeerd wordt. De "social distance" maatregel is hierdoor moeilijk toepasbaar/controleerbaar en vandaar de beslissing om zowel de sportmix, de student futsal league alsook de personeelscompetitie even on hold te zetten, zeker tot aan de paasvakantie. Deze maatregel geldt zowel voor de sportmix & futsal league activiteiten op campus Etterbeek, Jette, Kaai, MMM en KCB!

*EVENTS:
Alle sport- en andere evenementen op de campus worden uitgesteld of geannuleerd. Gerichte communicatie volgt nog ifv de organisatie.

*KLEEDKAMERS GEBOUW L:
Richtlijnen hier zijn: Tegelijkertijd, max 5 mensen in een kleine kleedkamer en max 15 in de grote/publieke kleedkamers. Respecteer hier ook de algemene voorzorgsmaatregelen zoveel mogelijk!

****

Indien er wijzigingen komen in deze maatregelen houden wij u hiervan op de hoogte. Onze website wordt up to date gehouden en via de facebookpagina van onze afdeling krijgt u laatste nieuwtjes te weten. En uiteraard kan u met vragen altijd terecht op sport@vub.be, 02/629 2311 of aan ons onthaal tijdens de gebruikelijke openingsuren.

Ook op de algemene webpagina https://www.vub.be/coronavirus

kan u terecht voor een stand van zaken van de situatie en voorzorgsmaatregelen op de Vrije Universiteit Brussel en een FAQ met veel gestelde vragen.

De VUB dringt aan om de voorzorgsmaatregelen nauwgezet op te volgen. Studenten, medewerkers en sporters die ziek zijn of ziekteverschijnselen vertonen, blijven thuis. Mogelijke besmettingen meld je zo snel mogelijk via coronavirus@vub.be.