Redelijk Ongeregeld?! studentencongres

Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
Gebouw D
info@vub.be

Op 19 september 2019 organiseren BSG gtgv en de VUB samen het 'Redelijk ongeregeld?!'-congres voor actieve studenten.

Je actief inzetten als student is niet altijd even vanzelfsprekend. Om jullie te voorzien van de nodige informatie en tools organiseren we deze congresdag. Elke student kan deelnemen, ook hij of zij die niet tot een studentenorganisatie behoort.

Het studentencongres is er in de eerste plaats voor doorwinterde VUB’ers, bestuurders van vele verenigingen en studentenvertegenwoordigers in de bestuursorganen van onze universiteit. Dit jaar laat de timing ons toe om de nieuwe studenten direct in contact te brengen met die ervaren vrijwilligers en viceversa.Daarom plannen we in de voormiddag de zwaardere kost voor de die-hards, en in de namiddag enkele luchtigere workshops waar ook nieuwe studenten van harte welkom zijn. Alle webmasters worden met aandrang uitgenodigd op de Sharepoint voor verenigingen workshop. De opleiding Assist is verplichte kost voor alle penningmeesters. Ook nieuw is een workshop over het doorbreken van onzichtbare en digitale muren tussen studenten.

Alles gratis daarenboven. Zelfs free trainticketsvoorJettenaren. Via de link onderaan deze pagina kan je je inschrijven, de meeste workshops hebben immers een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

We sluiten de dag af met een leuke speeddate-sessie met de studentenverenigingen, de uitreiking van de Student Engagement Awards en heffen het glas op de gratis receptie!

Programma:
Voormiddag:
- EHBO, incl. reanimatie met officieel Rode Kruis getuigschriftalsbeloning
- Rechten en plichten van erkendestudentenverenigingen + grote events organiseren op campus
- De nieuwe VZW-wetgeving
- Verzekeringen op de VUB, hoe zit het daarmee?
- Cursus veiligheidscoördinatiebijTD’s (evacuatie, brandblussers, zelfverdediging, …)
- Sharepointvoor de webmasters en gewone nerds van erkendestudentenverenigingen

Namiddag:
- Boekhouden in de cloud via Assist, voorallepenningmeesters van erkendeverenigingen
- Communiceren over digitalemurenheen
- 4 stadstours van Bxlnaar XL (verschillendethema’s: Europa/Smart City/Eat&drink/ …)
- Nieuwevriendenmaken, yes youcan
- Tevoet, per step, fiets, metro, taxi, tram, bus, trein, cambio … de bomen in het bosonderscheiden
- EHBO, incl. reanimatie met officieel Rode Kruis getuigschriftalsbeloning
- Initiatie tot de Sportmix, keuzete over tussen 26 sporttakken, vandaag yoga of zwaardvechtenproeven
- Cultureelactivisme: van graffiti tot vlog, Pilar wijst de weg

Avond:
- Speeddating met de erkende studentenverenigingen
- Uitreiking Student Engagement Awards 2019
- Gratis Receptie

Inschrijven is nodig en dat kun je hier doen!