logo
Portal for

U bent hier

BOZAR Boxing Cup - Democratische Uppercuts

zondag, 24 november, 2019 - 11:30
Horta Hall, BOZAR
Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
BOZAR, VUB Crosstalks, Brussels Boxing Academy
crosstalks@vub.be
crosstalks.net
Sport evenement

Na het succes van vorig jaar wordt BOZAR voor de tweede keer omgetoverd tot een bokstempel. Voor de aanvang van het gala organiseert Crosstalks in samenwerking met BOZAR Agora een panelgesprek. Een politiek-filosofische conversatie over de situatie van de burgerbewegingen en de rol van burgerlijke ongehoorzaamheid.

 

PANEL - De razzia bij Globe Aroma in 2018 – en bij andere cultureel-artistieke organisaties en in de boksclubs sinds 2016 – waren regelrechte aanvallen op de civiele samenleving. Het waren die razzia’s die BOZAR en Crosstalks er vorig jaar in mei toe aanzetten om tal van Brusselse verenigingen en de Brussels Boxing Academy een platform te geven.  Sindsdien is de druk om civiele rechten te vrijwaren en tot actie te komen alleen maar toegekomen.

  1. Hoe kunnen we voorkomen dat het maatschappelijke aanbod van het middenveld – gedeeld en niet verder geprivatiseerd voedsel, onderwijs, zorg, mobiliteit, cultuur en kunst - verder afgebouwd wordt?

  2. Wat is de exacte rol van burgerlijke ongehoorzaamheid en hoe kan die een instrument worden voor een directe en dynamische democratie in tijden waar zowel de media als de politiek alle belang hebben bij een status quo?

  3. Wat is de stand van zaken in Brussel? 

VOORSTELLING PUBLICATIE - Daarnaast wordt ‘Too Much, Too Young’ voorgesteld, een publicatie van Topo Copy ter gelegenheid van BOZAR Occupied, het festival ter gelegenheid van 50 jaar Mei ’68 dat vorig jaar plaatsvond en waarvan het boksgala een onderdeel was.

 

PROGRAMMA

11:30 - 13:30: Brunchdebat

Welkom door Paul Dujardin (BOZAR)

Panelgesprek met o.v. Guy Guypens (SignalKanal), Pepijn Kennis (Brussels Parlement/Agora), An Vandermeulen (GlobeAroma), Mohamed Maalem (Brussels Boxing Academy), Anton Jäger (Cambridge University), Marleen Wynants (Crosstalks), Karl van den Broeck (Bozar/Apache).

Boekvoorstelling “ Too Much, Too Young” in aanwezigheid van de makers AKA Topo Copy

14:00 - 19:00:  Boksgala

REGISTREER JE HIER

via de website van BOZAR