Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Lezing & rondleiding BraeMgebouw

woensdag, 18 april, 2018 - 00:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering Campus
TBA

Op 18 april 2018 geeft Charlotte Nys, vennoot van het architectenbureau Origin, een lezing gevolgd door een rondleiding doorheen het rectoraatsgebouw van de Vrije Universiteit Brussel, gerealiseerd door de modernistische architect Renaat Braem.

Het bouwwerk en de sterk geïntegreerde symboliek, zoals wandschilderingen en reliëfs, belichamen het gedachtegoed van de Vrije Universiteit Brussel als open en tolerante universiteit, gebaseerd op het Vrije denken en het Vrij Onderzoek. Het BraeMgebouw van de VUB en haar omgeving werd in 2007 als monument beschermd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

In het najaar van 2018 start de eerste fase van de restauratie- en herinrichtingswerken aan het gebouw. Daarom zetten we het de komende weken, maanden en jaren graag in de kijker als icoon van onze universiteit.

Dit evenement is een samenwerking tussen studentenvereniging bru:tecture en de Vrije Universiteit Brussel.

Deelname is gratis, maar registreren is verplicht.

Meer info >>>