logo
Portal for

    Weekmenu Etterbeek

    Wat schaft de pot deze week in Etterbeek?

    Maandag

    21.10.2019 

    MIDDAG (11u30 - 13u45)

    • Soep: Bloemkoolsoep
    • Menu 1: Koninginnehapje (maaltijdprijs + €0,5 voor het goede doel “Smullen voor Oeganda!”)
    • Menu 2: Slavink met sjalottensaus en gestoofd witloof
    • Vis: Zalmfilet met spinazie en tagliatelle verdi
    • Veggie: Kaaskroketten met gemengde sla
    • Pasta: Vegan pasta met tempeh 
    • Wok: Thaise wok met kip

    AVOND (17u30 - 20u00)

    • Soep: Kervelsoep
    • Menu 1: Calamares a la Romana
    • Menu 2: Ardeense burger met rode kool
    • Pasta: Tortelloni met ricotta en spinazie (veggie)

    Dinsdag

    22.10.2019 

    MIDDAG (11u30 - 13u45)

    • Soep: Uiensoep
    • Menu 1: Steak met peperroom en snijboontjes
    • Menu 2: Boomstammetje met prei in roomsaus
    • Vis : Pladijs "Meunière" met bieslooksaus
    • Veggie: Perzische gehaktballetjes met tomatenrijst
    • Pasta: Spaghetti Bolognaise (maaltijdprijs + €0,5 voor het goede doel “Smullen voor Oeganda!”)
    • Wok: Dahl met groentewok en rijst (vegan)

    AVOND (17u30 - 20u00)

    • Soep: Preisoep
    • Menu 1: Gemengde brochette "Archiduc" met erwtjes
    • Menu 2: Gevulde courgette met tomaten-basilicumsaus
    • Wok: Veggie "TexMex" wok

    Woensdag

    23.10.2019 

    MIDDAG (11u30 - 13u45)

    • Soep: Wortelsoep
    • Menu 1: Kalkoenballetjes in tomatensaus met wortel-pompoenstamppot (maaltijdprijs + €0,5 voor het goede doel “Smullen voor Oeganda!”)
    • Menu 2: Gerookt hammetje met rode kool
    • Vis: Visfilet met Nantua saus en fijne groenten
    • Veggie: Quornfilet met gegratineerde bloemkool
    • Pasta: Spaghetti met groenteroomsaus (vegan)
    • Wok: Chinese rijstschotel met zoetzure saus en varkensvlees

    AVOND (17u30 - 20u00)

    • Soep: Bloemkoolsoep
    • Menu 1: Gebakken Dijon zalm met warme groenten
    • Menu 2: Kalkoen Cordon Bleu met worteltjes
    • Pasta: Penne met notenpesto (veggie)

    Donderdag

    24.10.2019 

    MIDDAG (11u30 - 13u45)

    • Soep: Komkommersoep
    • Menu 1 - VUB skireis: Wienerschnitzel met erwtjes en worteltjes
    • Menu 2: Kipfilet met boontjes in Provençaalse saus
    • Vis: Kibbeling met gemengde sla en remoulade (maaltijdprijs + €0,5 voor het goede doel “Smullen voor Oeganda!”)
    • Veggie: Spaanse quinoa (vegan)
    • Pasta: Spaghetti met scampi, tomaat en groene kruiden
    • Wok: Sojareepjes met ketjap-kerrie (veggie)

    AVOND (17u30 - 20u00)

    • Soep: Bloemkoolsoep
    • Menu 1: Kipfilet "Béarnaise" met broccoli
    • Menu 2: Braadworst met spinaziepurre
    • Wok: Vegan paella

    Vrijdag

    25.10.2019 

    MIDDAG (11u30 - 13u45)

    • Soep: Groentesoep
    • Menu 1: Gebraden kip met appelmoes (maaltijdprijs + €0,5 voor het goede doel “Smullen voor Oeganda!”)
    • Menu 2: Boerenworst met gegratineerde bloemkool
    • Vis: Italiaans kabeljauwhaasje met mozzarella en pesto
    • Veggie: Burrito met quorn
    • Pasta: Pasta al pomodoro e basilico (vegan)
    • Wok: Japanse runderreepjes met teriyaki

    AVOND (17u30 - 20u00)

    • Soep: Groentesoep
    • Menu 1: Koninginnehapje met sla en tomaat
    • Menu 2: Bloemkool-kaasburger met prei in roomsaus (veggie)
    • Pasta: Spaghetti Bolognaise

    Praktische informatie AVONDOPENING Restaurant

    Op 23 september is het eindelijk zover. Het restaurant start dan met een proefproject “avondopening”. En dit van maandag t.e.m. vrijdag, van 16u tot 20u, gedurende het volledige eerste semester van het nieuwe academiejaar.

    Avondaanbod:

    • Na sluiting van de cafetaria om 16u kan je, voor cafetariaproducten (broodjes, gebak, tussendoortjes, koude en warme dranken,..), beneden in het restaurant terecht.
    • Vanaf 17u30 zijn er warme maaltijden verkrijgbaar (3 keuzes – dagmenu, veggie, pasta of wok). Soep, dessert inbegrepen en aan dezelfde prijzen als ‘s middags.
    • Ook slaatjes in de saladbar verkrijgbaar.
    • De aangeboden gerechten zullen dagelijks variëren en niet dezelfde zijn als tijdens de middagshift.
    • De avondmenu’s worden op deze pagina vermeld (telkens per dag, onder de middagmenu’s).

    Verdere praktische info:

    • Het bovengedeelte van het restaurant (cafetaria) wordt dagelijks om 16u afgesloten met een rolluik aan de trap. Vanaf dit uur is er enkel toegang tot het restaurant via de inkomsassen op het benedenverdiep.
    • Om 20u sluiten de bedieningstogen en om 20u30 de zitruimte in het restaurant.
    • Om veiligheidsredenen kan er 's avonds enkel met BANCONTACT/MAESTRO of met elektronische maaltijdcheques betaald worden (geen cash dus).
    • Op sommige dagen zal er geen avondopening zijn (bijv. op feestdagen of op vrijdagavonden ter gelegenheid van graduation ceremonies). Eventuele sluitingsavonden zullen tijdig op deze pagina vermeld worden.
    • In februari 2020 wordt de testperiode stopgezet en volgt een grondige evaluatie. Indien deze positief blijkt en beslist wordt de avondopening verder te zetten, worden de nodige stappen ondernomen om vanaf september 2020 permanent 's avonds te kunnen openen.

    Week menu Etterbeek

    What's on the menu this week in the student restaurant?

    Monday

    21.10.2019 

    LUNCH (11.30 AM- 1.45 PM)

    • Soup: Cauliflower soup
    • Menu 1: Vol-au-vent
    • Menu 2: Rolled fillet with chicory and shallot sauce
    • Fish: Salmon fillet with spinach and tagliatelle verdi 
    • Veggie: Cheese croquettes with mixed salad
    • Pasta: Vegan pasta with tempeh
    • Wok: Thai chicken stir-fry

    DINNER (5.30 PM - 8.00 PM)

    • Soup: Chervil soup
    • Menu 1: Calamares a la Romana
    • Menu 2: Bacon burger with red cabbage
    • Pasta: Tortelloni with ricotta and spinach sauce (veggie)

    Tuesday

    22.10.2019 

    LUNCH (11.30 AM- 1.45 PM)

    • Soup: Onion soup
    • Menu 1: Beefsteak with green beans and pepper sauce
    • Menu 2: Tree trunk with leek in cream sauce
    • Fish: Fried plaice "Meuniére"
    • Veggie: Veggie meatballs with tomato rice
    • Pasta: Spaghetti Bolognese
    • Wok: Dahl with vegetable stir-fry (vegan)

    DINNER (5.30 PM - 8.00 PM)

    • Soup: Leek soup
    • Menu 1: Mixed skewer "Archiduc" with peas
    • Menu 2: Stuffed zucchini with tomato-basil sauce
    • Wok: Veggie stir-fry TexMex style

    Wednesday

    23.10.2019 

    LUNCH (11.30 AM- 1.45 PM)

    • Soup: Carrot soup
    • Menu 1: Turkey meatballs with carrot-pumpkin mash and tomato sauce
    • Menu 2: Smoked ham with red cabbage
    • Fish: Fish fillet with fine vegetables and Nantua sauce
    • Veggie: Quorn fillet with broccoli au gratin
    • Pasta: Vegan spaghetti with vegetable soy cream sauce
    • Wok: Chinese pork stir-fry "sweet & sour"

    DINNER (5.30 PM - 8.00 PM)

    • Soup: Pumpkin soup
    • Menu 1: Fried salmon with mustard sauce and mixed vegetables
    • Menu 2: Turkey "Cordon Bleu" with carrots
    • Pasta: Penne with walnut pesto (veggie)

    Thursday

    24.10.2019 

    LUNCH (11.30 AM- 1.45 PM)

    • Soup: Cucumber soup
    • Menu 1: Wiener schnitzel with peas and carrots
    • Menu 2: Chicken fillet with green beans and Provençale sauce
    • Fish: Kibbeling with mixed salad and remoulade sauce
    • Veggie: Spanish quinoa (vegan)
    • Pasta: Spaghetti with scampi, tomato and green herbs
    • Wok: Soy stir-fry with ketjap and curry

    DINNER (5.30 PM - 8.00 PM)

    • Soup: Cauliflower soup
    • Menu 1: Chicken fillet "Béarnaise" with broccoli
    • Menu 2: Fried sausage with spinach mash
    • Wok: Vegan paella

    Friday

    25.10.2019 

    LUNCH (11.30 AM- 1.45 PM)

    • Soup: Vegetable soup
    • Menu 1: Chicken roast with apple sauce
    • Menu 2: Fried sausage with cauliflower au gratin
    • Fish: Italian cod fillet with mozzarella and pesto
    • Veggie: Burrito with quorn
    • Pasta: Pasta al pomodore e basilico (vegan)
    • Wok: Japanese beef stir-fry with teriyaki sauce

    DINNER (5.30 PM - 8.00 PM)

    • Soup: Vegetable soup
    • Menu 1: Vol-au-vent with tomato salad
    • Menu 2: Cauliflower-cheese burger with leek in cream sauce
    • Pasta: Spaghetti Bolognese

    Practical information EVENING OPENING

    As from September 23th, the VUB restaurant will open its doors in the evening as a pilot project. The extended opening hours will be 4 PM to 8 PM, from Monday to Friday during the entire first semester of the new academic year.

    How will this be organized?

    • When the cafeteria upstairs closes at 4 PM, you can consume cafeteria products via the restaurant free flow downstairs (sandwiches, pastries, snacks, cold and hot drinks, etc.).
    • Hot meals are available as from 5:30 pm (3 choices - daily menu, veggie, pasta or wok). Soup and dessert included, dinner will be served at the same prices as lunch.
    • The salad bar will be available as well.
    • The dishes on offer will vary daily and are not the same as at lunchtime.
    • The dinner menus will be listed on this page, below the lunch menus.

    Further practical info:

    • The upper part of the restaurant (cafeteria) will close every day at 4 pm with a roller blind. As from 4pm, access to the restaurant is only possible through the entrance doors on the lower floor.
    • Dinner service is available until 8 pm. The seating area in the restaurant will close at 8.30 pm.
    • For security reasons, payment will only be possible by card: BANCONTACT / MAESTRO or electronic meal vouchers. Cash will not be accepted.
    • Occasionally, the dinner service will be suspended, for example on bank holidays and on the occasion of Friday night graduation ceremonies (as the receptions will take place in the restaurant area). All closing days and evenings will be mentioned on this page in time.
    • The pilot project will run until February 7th, 2020, after which an evaluation will follow to decide on next steps and the possibility of a permanent dinner service.

    Weekmenu Jette

    Wat staat er op het menu in Jette?

    Maandag

    21.10.2019

    • Soep: Tomatensoep
    • Menu 1: Gevogelteburger met gegratineerde bloemkool
    • Veggie: Groentetaart met gemengde sla
    • Pasta: Pasta alla carbonara
    • Vis van de week: Gepaneerde tanagra met tomaat en mozzarella

    Dinsdag

    22.10.2019

    • Soep: Bloemkoolsoep
    • Menu 1: Rundstong in Madeirasaus
    • Veggie: Quornstoofpotje
    • Pasta: Zalmlasagne
    • Vis van de week: Gepaneerde tanagra met tomaat en mozzarella

    Woensdag

    23.10.2019

    • Soep: Kervelsoep
    • Menu 1: Kippenbil met appelmoes
    • Veggie: Zeegroenteburger met groentekrans
    • Pasta: Pasta Bolognaise
    • Vis van de week: Gepaneerde tanagra met tomaat en mozzarella

    Donderdag

    24.10.2019

    • Soep: Tomatensoep
    • Menu 1: Braadworst met Parijse wortelen
    • Veggie: Groentelasagne
    • Wok: Kip curry met gebakken rijst
    • Vis van de week: Gepaneerde tanagra met tomaat en mozzarella

    Vrijdag

    25.10.2019

    • Soep: Preisoep
    • Menu 1: Steakburger met spinaziestamppot
    • Veggie: Gegratineerde gevulde paprika met kruidenroomsaus
    • Pasta: Veggie pasta Bolognaise
    • Vis van de week: Gepaneerde tanagra met tomaat en mozzarella

    Week menu Jette

    What's on the menu in the student restaurant? 

    Monday

    21.10.2019

    • Soup: Tomato soup
    • Menu 1: Chicken burger with cauliflower au gratin
    • Veggie: Vegetable pie
    • Pasta: Pasta alla carbonara
    • Fish of the week: Breaded fish with tomato and mozzarella

    Tuesday

    22.10.2019

    • Soup: Cauliflower soup
    • Menu 1: Ox-tongue with Madeira sauce
    • Veggie: Quorn stew
    • Pasta: Salmon lasagna
    • Fish of the week: Breaded fish with tomato and mozzarella

    Wednesday

    23.10.2019

    • Soup: Chervil soup
    • Menu 1: Chicken leg with apple sauce
    • Veggie: Seaweed burger with mixed vegetables
    • Pasta: Pasta Bolognese
    • Fish of the week: Breaded fish with tomato and mozzarella

    Thursday

    24.10.2019

    • Soup: Tomato soup
    • Menu 1: Fried sausage with carrots
    • Veggie: Vegetable lasagna
    • Wok: Chicken curry 
    • Fish of the week: Breaded fish with tomato and mozzarella

    Friday

    25.10.2019

    • Soup: Leek soup
    • Menu 1: Steak burger with spinash mash
    • Veggie: Stuffed pepper au gratin 
    • Pasta: Veggie pasta Bolognese
    • Fish of the week: Breaded fish with tomato and mozzarella