logo
Portal for

Pieker je wat te veel?

Last van steeds terugkerende negatieve gedachten en gevoelens? Nemen jouw zorgen wel heel veel van jouw tijd en energie in beslag? Je bent niet de enige student die last heeft van piekeren! 

Individuele begeleiding

De Dienst Studiebegeleiding biedt naast workshops ook individuele begeleiding aan.

>>> Maak hier een afspraak met de studiebegeleiders.

Aarzel niet om hun hulp in te roepen!

Contacteer ons

Contactpunt

Aangezien piekeren een aangeleerd gedrag is, kunnen we het gelukkig ook weer afleren - mits veel oefening! Vandaar dat deze training bestaat uit twee sessies. Je kan alleen deelnemen aan sessie 2, als je ook sessie 1 hebt bijgewoond. 

Sessie 1

In de eerste sessie komt vooral een theoretisch luik aan bod. Er wordt uitgelegd wat piekeren precies is, waarom we gaan piekeren en wat het met jou doet. Daarbij wordt er ook ingezoomd op de neurobiologische mechanismen onderliggend aan piekeren. Er worden alvast een aantal oefeningen meegegeven waar je thuis mee aan de slag kan gaan!  

Sessie 2

Tijdens de tweede en laatste sessie blikken we terug op sessie 1 en evalueren we hoe het uitproberen van de opdrachten thuis is verlopen. Verder komen een aantal nieuwe oefeningen aan bod om te leren omgaan met piekeren. Ten slotte staan we even stil bij het verdere zelfstandige verloop; hoe kan je dit verder toepassen in jouw leven en wat te doen bij een (kleine) terugval. 

 

Feedback van eerdere participanten: Vooral het meegekregen oefenmateriaal bleek helpend te zijn! Daarbij is een voordeel van een training in groep dat je ook van de ervaringen van jouw medestudenten kan leren!

Ontdek onze workshops!

Kalender