Portal for

Boeken en cursussen

Een nieuw academiejaar betekent een nieuwe stapel boeken en cursussen. Deze koop je online bij de Standaard Student Shop of in de campuswinkel in Etterbeek, maar er zijn ook nog andere mogelijkheden.

Sommige boeken die je nodig hebt, kan je ook in de bib terugvinden

Stel zelf je boekenlijst samen

Welke boeken je nodig hebt, vind je terug in de opleidingsonderdeelfiches. Hiervoor surf  je naar vub.ac.be > selecteer je opleiding > tab 'programma' > klik op de vakken.

TIP de aanbevolen handboeken zijn geen verplicht studiemateriaal. Wacht tot na de eerste les van het vak voordat je ze aankoopt. De docent  geeft meestal aan hoe dikwijls je ze zal gebruiken.

Boekenlijstjes voor eerstejaarsstudenten

Voor eerstejaarsstudenten is er per opleiding een indicatieve boekenlijst opgesteld als hulpmiddel voor je aankopen in de Standaard Student Shop of de webshop. Deze lijsten zijn gebaseerd op het officieel cursusmateriaal zoals vermeld in de opleidingsfiches.

Boeken en cursussen online kopen

Boeken en cursussen bestellen vanuit je luie zetel? Dat kan via de Standaard Student webshop.

Boeken en cursussen die je via de webshop bestelt, kunnen geleverd worden:

Hoe bestel ik mijn boeken en cursussen online?

Handleiding

Afhaalpunt campus Jette

Webshopbestellingen kan je vanaf 25 september afhalen in lokaal 4 boven de medische bibliotheek (gebouw A) op campus Jette. De openingsuren staan hieronder.

maandag - dinsdag - donderdag
12:15 - 18:15

woensdag
9-11 & 12-16

vrijdag
9-11 & 12-16

Kopen en meenemen

Bestel je niet graag online of wil je je boeken direct kunnen meenemen? Dan kan je terecht in de winkel op campus Etterbeek.

In de Standaard Student Shop is al het studiemateriaal te koop aan studentvriendelijke prijzen. Daarnaast kan je om het even welk (les)boek bestellen met minstens 10% studentenkorting in vergelijking met de prijs in normale boekhandels.

campus Etterbeek
Gebouw B, op de hoek (gelijkvloers)

Telefoonnummer
+32 2 486 11 94

E-mailadres
sb.standaardstudentshopvub@standaardboekhandel.be
Openingsuren 23 september
09-16u

Openingsuren t.e.m. 06/10
Ma-Do: 11-19u / Vrij: 09-17u

Openingsuren vanaf 06/10
Info volgt
Twitter
twitter.com/studentshop_vub

Facebook
facebook.com/Standaard-Student-Shop-VUB

Overkoepelende Studentencursusdienst

Op zoek naar een goede samenvatting of examenvragen van vorig academiejaar? De Overkoepelende Studentencursusdienst (OSD) biedt divers aanvullend cursusmateriaal aan.

OSD is een initiatief van studenten en voor studenten en verenigt de cursusdiensten van alle facultaire studentenkringen op campus Etterbeek onder één vlag.

Het cursusmateriaal dat aangekocht kan worden, varieert van bijkomende teksten, over gebundelde samenvattingen tot voorbeeld-examenvragen.

Cursusmateriaal aankopen via OSD

OSD-website
Locatie
Triomflaan 35 - 1160 Brussel

E-mailadres
info@osd-vub.be

Boeken en cursussen voor een prikje

Ben je op zoek naar boeken en cursussen voor een zacht prijsje? Neem dan zeker een kijkje op onderstaande websites voor tweedehandsboeken.

Kopen hoeft niet altijd, je kan ook naar de bib

De VUB-bibliotheken bezitten een rijke collectie boeken

Meer informatie

Bibliotheek