Portal for

Studentenadministratie voor (bijna)beursstudenten

Op bepaalde vlakken wijkt de studentenadministratie voor (bijna)beursstudenten af van die van niet-beursstudenten. Wat is belangrijk om te weten?

Inschrijven als (bijna)beursstudent

Bij de praktische informatie voor inschrijven als VUB-student vind je alle gegevens die je nodig hebt om je in te schrijven. Heb je toch nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met Infopunt Studenten.

Onze tip alvast wanneer je je online wilt aanmelden: geef op de pagina 'sociale voorzieningen' aan wat voor jou van toepassing is bij 'studietoelage':

Deze stelling aanvinken heeft enkel invloed op het berekenen van je studiegeld. Vraag zelf zo snel mogelijk online je studietoelage aan >>>

Studiegeld voor een beursstudent

Beursstudenten betalen niet het volledige studiegeld maar een gereduceerd tarief.

Het studiegeld voor een beursstudent voor een bachelor, schakelprogramma, voorbereidingsprogramma master, master, voorbereidingsprogramma master na master, de lerarenopleiding of een creditcontract bedraagt in

2018-2019

  • voor EER STUDENTEN (of gelijkgesteld) € 108,80 (het vaste bedrag dus, het variabele bedrag (= per credit) bedraagt namelijk €0,00)
  • voor NIET-EER STUDENTEN (= VLIR en BTC studenten) € 238,30 vast en € 11,40 variabel (= per credit)

Inschrijvingen onder examencontract, voor een master na master, postgraduaat, doctoraat of een permanente vorming hebben een aparte studiegeldberekening. Consulteer de studiegelden voor bijkomende informatie.

Studiegeld voor een bijna-beursstudent

Bijna-beursstudenten betalen niet het volledige studiegeld maar een gereduceerd tarief.

Het studiegeld voor een bijna-beursstudent voor een bachelor, schakelprogramma, voorbereidingsprogramma master,  master, voorbereidingsprogramma master na master, de lerarenopleiding of een creditcontract bedraagt in

2018-2019

  • voor EER STUDENTEN (of gelijkgesteld) € 238,30 vast en € 4,10 variabel (= per credit)
  • NIET-EER STUDENTEN komen niet in aanmerking voor dit tarief.

Inschrijvingen onder examencontract, voor een master na master, postgraduaat, doctoraat of een permanente vorming hebben een aparte studiegeldberekening. Consulteer de studiegelden voor bijkomende informatie.

Voor algemene vragen en eerstelijnsinformatie

Infopunt Studenten

Vragen over of problemen met je inschrijving, studentenkaart, attesten of factuur?

Onderwijs- en Studentenadministratie